Merkele atvērta ES migrācijas reformai, piesardzīga par eirozonu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele sacījusi, ka ir lielā mērā atvērta Francijas prezidenta Emanuela Makrona plāniem īstenot reformas Eiropas Savienības (ES) migrācijas un aizsardzības politikā, bet mazākā - attiecībā uz viņa ieceri stiprināt eiro.

«Es nesaku, ka nekas no tā, ko viņš vēlas, nenotiks,» svētdien pārraidītā intervijā telekanālam ARD sacīja kanclere.

Taču Makronam ir plāni attiecībā uz eirozonu, «kas atbilstoši manam uzskatam, kā viņš to zina, nav pareizi,» sacīja Merkele.

Makrona cerības par kopīgi pārvaldītu eirozonas investīciju budžetu «IKP viena vai divu procentu robežās» ir pārlieku ambiciozas, norādīja Merkele.

Daudzi vācieši bažījas, ka viņiem būs jāmaksā par citu ES valstu parādiem, un Merkele vēl pagājušajā nedēļā norādīja, ka būtu pietiekami ar «ierobežotu» dažu desmitu miljardu eiro investīciju budžetu.

Vācijas līdere arī aicināja izveidot ES mēroga patvēruma piešķiršanas institūciju un noteikt kolektīvus standartus patvēruma piešķiršanai vai noraidīšanai. Viņa arī mudināja izveidot kopīgus robežsardzes spēkus.

«Mums ir nepieciešama reāla Eiropas robežpolicija, kas spēj rīkoties, ja tas ir nepieciešams, arī tad, ja kādu no ES valstīm ar ārējo robežu tas neapmierina,» norādīja Merkele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu