NATO Aizsardzības un drošības komiteja Tallinā diskutē par drošību Baltijas jūras reģionā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tallinā pirmdien notiek NATO Parlamentārās asamblejas Aizsardzības un drošības komitejas apaļā galda diskusija, kurā tiek spriests par drošības situāciju Baltijas jūras reģionā.

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers un Igaunijas ārpolitikas institūta direktore Kristi Raika viesiem sniegs pārskatu par kopējo drošības situāciju Baltijas jūras reģionā.

Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks un Rīgikogu Nacionālās aizsardzības komitejas priekšsēdētājs, Igaunijas delegācijas loceklis NATO Parlamentārajā asamblejā Hanness Hanso runās par NATO klātbūtni Baltijas valstīs un Igaunijas nacionālās aizsardzības uzdevumiem.

Kā pastāstījis Igaunijas delegācijas vadītājs NATO Parlamentārajā asamblejā Marko Mihkelsons, šīs vizītes laikā tiks runāts arī par pašas Igaunijas aizsardzības potenciālu, kam var būt īpaši svarīga loma iespējamās krīzes sākumstadijā.

Komitejas locekļi apmeklēs arī Igaunijas Aizsardzības spēku štābu un tiksies ar NATO kaujas grupas pārstāvjiem.

Otrdien komiteja dosies uz Emari aviobāzi, lai iepazītos ar NATO atturēšanas un aizsardzības potenciālu alianses austrumu flangā un vērotu starptautisko militāro mācību «Saber Strike 2018» norisi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu