Lietuvā notikušās NATO transportlīdzekļu avārijas skaidro ar mācību intensitāti

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Lietuvā aizvadīto četru dienu laikā notikušās trīs satiksmes avārijas, kurās iesaistīti NATO transportlīdzekļi, skaidrojamas ar šobrīd Baltijas valstīs notiekošo mācību intensitāti, ziņu aģentūrai BNS pirmdien sacījis Lietuvas Bruņoto spēku Aizsardzības štāba pārstāvis sakariem ar presi kapteinis Toms Pakalnišķis.

«Mēs uzskatām, ka tas noteikti nav saistīts ar infrastruktūru. Sabiedrotie ar mūsu infrastruktūru ir apmierināti, un tā neapgrūtina satiksmi. (..) Vienkārši šīs ir ilgas, grūtas plaša mēroga mācības, tādēļ notikuši vairāki negadījumi,» viņš norādījis.

Kā ziņots, ceturtdien Lietuvas Prienu rajonā, saduroties četrām bruņotajām kaujas mašīnām «Stryker», kas piedalās starptautiskajās militārajās mācībās «Saber Strike 2018», cieta 13 amerikāņu karavīri.

Vēl viena avārija sestdienas naktī notika Kazlu Rūdā, kur cits «Stryker» nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Šai incidentā cieta trīs amerikāņu karavīri. Pēc Lietuvas Ceļu policijas informācijas, šā militārā transportlīdzekļa vadītājs aiz pārguruma acīmredzot bijis iesnaudies.

Visbeidzot, svētdien Švenčoņu rajonā, apgāžoties apvidus mašīnai, cietuši divi franču karavīri.

«Nogurums noteikti nav pēdējā vietā. ASV kolonnas, kas dodas uz Latviju, no Vācijas jau mērojušas aptuveni pusotru tūkstoti kilometru,» norādījis Pakalnišķis. «Priecājamies, ka šajos negadījumos nav iesaistīti vai cietuši civiliedzīvotāji.»

Lietuvā šobrīd norisinās gan lielākās nacionālās militārās mācības valsts Bruņoto spēku vēsturē «Perkūno griausmas» («Pērkona dārdi»), gan starptautiskās mācības «Saber Strike», tikmēr Baltijas jūras dienviddaļā notiek starptautiskās mācības «Baltops».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu