Kas ir teikts Trampa un Kima parakstītajā dokumentā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAUL LOEB / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns otrdien samitā Singapūrā parakstījuši kopīgu dokumentu. ASV finanšu ziņu un datu aģentūra «Bloomberg» informē par četriem dokumentā ietvertajiem vienošanās punktiem.

Pirmkārt, ASV un Ziemeļkoreja apņemas veidot jaunas divpusējās attiecības saskaņā ar abu valstu iedzīvotāju vēlmi un ar mērķi nodrošināt mieru un labklājību abās valstīs.

Otrkārt, abas valstis apņemas kopīgi strādāt, lai nodrošinātu ilgstošu un stabilu mieru Korejas pussalā.

Treškārt, Ziemeļkoreja apņemas turpināt strādāt pie pilnīgas denuklearizācijas, tādējādi liekot pamatus no kodolieročiem brīvai Korejas pussalai.

Ceturtkārt, ASV un Ziemeļkoreja vienojas īstenot Korejas karā bojā gājušo kareivju mirstīgo atlieku identifikāciju un repatriāciju.

Kā ziņo LETA, Kima un Trampa parakstītais dokuments ir «ļoti svarīgs» un «visai daudzpusīgs», žurnālistiem sacīja Tramps.

Ziemeļkorejas denuklearizācijas process notiks «ļoti ātri», norādīja ASV prezidents.

Uz Vašingtonu un Phenjanu «rezultāti atstās lielu iespaidu», viņš piebilda.

Kims savukārt sacīja, ka «pasaule redzēs lielas pārmaiņas» pēc «vēsturiskās» vienošanās parakstīšanas ar Trampu.

«Šodien mums bija vēsturiska tikšanās, un mēs nolēmām atstāt pagātni aiz muguras,» sacīja Kims, izsakot pateicību Trampam par to, ka šī tikšanās notikusi.

Tramps arī cildināja Kimu kā «ļoti vērtīgu, ļoti gudru sarunvedēju» savas tautas labā.

Singapūras samits bija pirmā reize, kad tikušies Ziemeļkorejas līderis un ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu