ES uzlabos Šengenas Informācijas sistēmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas Savienība (ES) uzlabos Šengenas Informācijas sistēmu, lai pastiprinātu sadarbību starp bloka valstīm un labāk aizsargātu Šengenas zonas ārējās robežas, otrdien paziņojusi Brisele.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) rekomendācijas ES likumdevēji un dalībvalstis vienojās par virkni pasākumu, kas stiprinās Eiropas galveno informācijas sistēmu, lai efektīvāk cīnītos pret noziedzības un terorisma izplatīšanos pāri robežām.

Pasākumi, kurus plānots īstenot līdz 2021.gadam, cita starpā paredzēs trauksmes izsludināšanu par nezināmām personām, kas tiek meklētas par noziegumiem, par personām, kuras nav ES dalībvalstu pilsoņi un kuru lūgumi pēc uzturēšanās atļaujām ir noraidīti, un par cilvēkiem, kam nepieciešama aizsardzība.

Varasiestāžu pienākumos būs arī reģistrēt sistēmā ieceļošanas aizliegumus personām no trešajām valstīm un izsludināt trauksmi terorisma gadījumos.

Paredzēts arī optimizēt pirkstu nospiedumu un plaukstu nospiedumu izmantošanu un seju atpazīšanu.

Pagaidām panākta politiska vienošanās par šādiem uzlabojumiem sistēmā un vēl nepieciešams oficiāls apstiprinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu