Tramps: Samits ar Kimu palīdzējis pasaulei novērst «kodolkatastrofu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SUSAN WALSH / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits ir palīdzējis pasaulei novērst «kodolkatastrofu», otrdien paziņoja Tramps.

«Pasaule ir spērusi lielu soli atpakaļ no potenciālas Kodolkatastrofas!» tviterī rakstīja Tramps.

«Vairs nekādu raķešu palaišanu, kodolizmēģinājumu vai kodolpētījumu! Ķīlnieki ir atpakaļ mājās pie savām ģimenēm. Paldies, priekšsēdi Kim, mūsu diena kopā bija vēsturiska!» tvītoja ASV prezidents.

Tramps un Kims otrdien tikās Singapūrā, un šis samits bija pirmā reize, kad tikušies Ziemeļkorejas līderis un ASV prezidents.

Tramps šajā samitā uzsvēra, ko Ziemeļkoreja var iegūt, atsakoties no kodolieročiem un atgriežoties starptautiskajā sabiedrībā, un vēlāk pievērsās šim tematam arī tviterī.

«Nav nekādu robežu tam, ko Ziemeļkoreja var sasniegt, kad tā atteiksies no saviem kodolieročiem un pieņems tirdzniecību un kontaktus ar pasauli. Priekšsēdim Kimam ir priekšā iespēja, ka viņu atcerēsies kā līderi, kurš ievadījis lielisku jaunu drošības un labklājības laikmetu saviem pilsoņiem!» tviterī rakstīja Tramps.

«Es gribu pateikties priekšsēdim Kimam par pirmā drošā soļa speršanu uz spožu jaunu nākotni viņa tautai.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu