Itālijā ienācis kuģis ar vairāk nekā 900 migrantiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sicīlijas ostā trešdien ienācis Itālijas krasta apsardzes kuģis ar vairāk nekā 900 migrantiem, kaut gan pirms pāris dienām Itālija atteicās uzņemt citu kuģi ar 629 migrantiem uz klāja.

Kuģis piestājis Katānijas ostā un migranti devušies krastā, ostā novēroja ziņu aģentūras AFP fotogrāfs.

Migranti tika uzņemti uz kuģa Vidusjūrā pie Lībijas krastiem. Kāda amatpersona Katānijas krasta apsardzē AFP atklāja, ka kuģis uzņēmis vairāk nekā 900 cilvēkus.

Itālijas jaunā populistu valdība izpelnījusies Eiropas Savienības (ES) kaimiņvalstu kritiku, atsakoties atvērt savas ostas Francijas nevalstiskās organizācijas «SOS Mediterrannee» kuģim «Aquarius», kas Vidusjūrā bija uzņēmis 629 migrantus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien pārmeta Itālijai bezatbildību, uz ko Itālijas Ārlietu ministrija reaģēja, izsaucot Francijas vēstnieku.

Itālijas iekšlietu ministrs Maeto Salvīni paziņoja, ka Francijas valdībai būtu jāatvainojas par izteikumiem, ka Itālija rīkojusies bezsirdīgi, atraidot «Aquarius».

«Mūsu solidaritātes, dāsnuma un brīvprātības vēsture nav pelnījusi nekādu nosodījumu no Francijas valdības locekļu puses, un es ceru (..), ka Francijas valdība nāks klajā ar oficiālu atvainošanos,» paziņoja Salvīni.

Viņš arī pārmeta Francijai, ka tā nav uzņēmusi 9000 patvēruma meklētājus no Itālijas, kā to paredzēja ES shēma migrantu pārvietošanai bloka ietvaros.

Salvīni aicināja Makronu pāriet no vārdiem pie darbiem un jau rīt sākt uzņemt patvēruma meklētājus.

Ministrs paziņoja, ka Itālija vairs neatvērs savas ostas ārvalstu kuģiem ar migrantiem, bet norādīja, ka Itālijas turpinās migrantu glābšanu Vidusjūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu