Mediji: Japānas premjers vēlas tikties ar Kimu Čenunu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas amatpersonas meklē iespējas sarīkot Japānas premjerministra Sindzo Abes un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tikšanos, ceturtdien vēsta Japānas plašsaziņas līdzekļi.

Avīze «Sankei Shimbun» raksta, ka, otrdien Singapūrā tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, Kims izteicis ieinteresētību tikties ar Abi.

«Samitā ar Trampu Kims teica Trampam: «Es varu tikties ar premjerministru Sindzo Abi.»» sacīts laikrakstā.

Savukārt avīze «Yomiuri Shimbun» ziņo, ka Japānas valdības amatpersonas apsver vairākus variantus, tostarp, ka Japānas premjers augustā varētu apmeklēt Ziemeļkoreju vai arī ka tikšanos varētu sarīkot septembrī Austrumu ekonomikas foruma laikā Vladivostokā, Krievijā.

Abe ir sacījis, ka tikšanās laikā ar Kimu vēlas apspriest pagājušā gadsimta 70. un 80. gados Ziemeļkorejas režīma nolaupīto Japānas pilsoņu likteni. Pēc Japānas valdības datiem, tikuši nolaupīti 17 šīs valsts pilsoņi, bet ir aizdomas, ka nolaupīto skaits ir lielāks.

Gaidāms arī, ka Abe un Kims pārrunās ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu saistītus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu