Navaļnijs izcietis kārtējo cietumsodu

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitry Serebryakov / TT NYHETSBYRÅN

Krievijas politiskais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs atbrīvots no ieslodzījuma pēc 30 dienu administratīvā aresta, kas viņam tika piespriests par nesankcionētu protestu rīkošanu pret valsts prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo aģentūra AP.

Navaļnijs savus atbalstītājus aicināja 5.maijā, īsi pirms Krievijas «mūžīgā prezidenta» Putina inaugurācijas, iziet demonstrācijās Maskavas un citu Krievijas pilsētu ielās ar saukli «Viņš mums nav cars».

5.maija demonstrācijās dažādās Krievijas vietās tika aizturēti aptuveni 1600 cilvēki.

Maijā Maskavas tiesa atzina Navaļniju par vainīgu apsūdzības punktos par nesankcionētu demonstrāciju rīkošanu un pretošanos policijai. Viņam tika piespriests 30 dienu administratīvais arests. Navaļnijs apsūdzības dēvēja par «absurdām».

Navaļniju atbrīvoja ceturtdien, 14.jūnijā, neilgi pirms Pasaules kausa futbolā sākuma.

Korupcijas atmaskotājs un Kremļa kritiķis Navaļnijs jau vairākkārt izcietis īsus cietumsodus par citu protestu rīkošanu. Navaļnijs arī notiesāts par finansiāla rakstura noziegumiem, ko viņš uzskata par Kremļa pasūtījumu.

Kriminālās sodāmības dēļ Navaļnijs nevarēja kandidēt 2018.gada Krievijas prezidenta vēlēšanās, kas noritēja bez pārsteigumiem - uzvarēja Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu