Vairums vāciešu vēlas stingrāku imigrācijas politiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairums vāciešu vēlas stingrāku imigrācijas politiku nekā kancleres Angelas Merkeles īstenoto, liecina ceturtdien publiskotie raidorganizācijas ARD aptaujas rezultāti.

62% aptaujāto pauda uzskatu, ka migrantiem bez identifikācijas dokumentiem jāliedz šķērsot Vācijas robežu, liecina aptauja, ko pēc ARD pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums «infratest dimap».

Atbalstu šādam solim paudis arī Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

Tikmēr 61% aptaujāto pauda atbalstu Zēhofera pretrunīgi vērtētajam plānam uzbūvēt centrus uz Vācijas robežas, kur izvietot migrantus no ierašanās brīža līdz potenciālajai deportēšanai.

86% aptaujāto sacīja, ka atbalsta efektīvākas sistēmas ieviešanu atraidīto patvēruma meklētāju deportēšanai.

Migrācijas politika kļuvusi par domstarpību cēloni Vācijas koalīcijā, ko veido Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU), to Bavārijas māsaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) un sociāldemokrāti (SPD).

Zēhofers, kurš vairākkārt nonācis domstarpībās ar Merkeli par viņas lēmumu atvērt Vācijas robežu simtiem tūkstošiem migrantu 2015.gadā un 2016.gadā, ir izteicies, ka varētu apiet Merkeli, lai īstenotu savu plānu deportēt nelegālos imigrantus jau uz robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu