Turcijā ar vēlēšanām saistītā sadursmē nogalināti četri cilvēki, astoņi ievainoti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ap/sc

Turcijas dienvidaustrumos, kur dzīvo galvenokārt kurdi, ceturtdien ar vēlēšanām saistītā sadursmē tika nogalināti četri cilvēki un ievainoti astoņi, ziņoja Turcijas valsts ziņu aģentūra «Anadolu».

Bruņots grupējums Šanliurfas provinces Suručas apriņķī uzbruka valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) biedriem, kuri veica kampaņu pirms 24.jūnijā paredzētajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

Starp šiem AKP biedriem bija parlamenta deputāts Ibrahims Halils Jildizs, kurš pats uzbrukumā nav cietis, bet viņa vecākais brālis tika nogalināts.

Opozīcijas vietne sendika.org vainoja sadursmē AKP piekritējus, kuri esot atklājuši uguni pēc kāda uzņēmēja paziņojuma, ka viņš nebalsos par šo partiju.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirim vainoja šajā vardarbībā aizliegto kurdu separātistu grupējumu «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK), ziņoja «Anadolu».

Opozīcijā esošā prokurdiskā Tautas demokrātiskā partija (HDP) izteica līdzjūtību upuru ģimenēm un aicināja valdību garantēt drošību vēlēšanu laikā. Vēlēšanu kampaņai nevajadzētu novest līdz asinsizliešanai, teikts HDP paziņojumā.

AKP līderis, valsts prezidents Redžeps Tajips Erdoans apgalvo, ka HDP esot PKK parlamentārais atzars, bet HDP to noliedz.

Turcijas prezidenta un parlamenta vēlēšanas 24.jūnijā pirmoreiz notiks vienlaicīgi. Prezidenta vēlēšanu uzvarētājs iegūs plašas pilnvaras izpildvaras jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu