Trampa salutēšana Ziemeļkorejas ģenerālim raisa asas diskusijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

ASV jaunu polemiku izraisījuši Ziemeļkorejas televīzijas nule kā pārraidītie kadri, koros redzams, kā ASV prezidents Donalds Tramps nesenā Singapūras samita gaitā salutē kādam Ziemeļkorejas ģenerālim.

Televīzijas sižetā redzams, kā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns iepazīstina Trampu ar kādu savas valsts ģenerāli.

ASV prezidents ģenerālim sniedz roku, lai ar viņu sasveicinātos, bet ģenerālis Trampam vispirms salutē.

Neveiklajā situācijā arī Tramps īsu brīdi salutē ģenerālim.

«Nevienam tas nav pārsteigums, ka Ziemeļkoreja izmantoja mūsu prezidentu savai propagandas kampaņai,» tviterī ierakstījis demokrātu senators Kriss van Holens.

«Kims Čenuns saņēmis tūlītēju piekāpšanos un nav veicis konkrētas apņemšanās. Slikti paliek, redzot, kā Tramps necienīgi izturas pret mūsu sabiedrotajiem Kanādā un tad cildina Kimu, salutējot viņa ģenerāļiem,» norādīja senators.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa skaidroja, ka prezidents vienīgi bijis pieklājīgs.

«Tā ir vispārējā pieklājība. Kad citas valsts militāra amatpersona jums salutē, jūs atbildat ar to pašu,» sacīja Sandersa.

Tramps un Ziemeļkorejas līderis otrdien samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies «strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā», bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, otrdien sacīja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt, cik vien drīz iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu