Bruņotie spēki no Somijas iegādājušies 6x6 bezceļa transportlīdzekļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālie bruņotie spēki, izmantojot NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas kopējo iepirkumu partnerību, no Somijas uzņēmuma «BRP» 6x6 bezceļa transportlīdzekļu «Outlander MAX 650XT Military Version» 11 miljonu eiro vērtībām, informē Aizsardzības ministrija.

Pasūtījums paredz arī rezerves daļu komplektu piegādi, kas nodrošinās nepieciešamo aprīkojumu nākamo divu gadu tehnisko apkopoju veikšanai. Tāpat paredzēts veikt Nacionālo bruņoto spēku mehāniķu apmācību, lai nodrošinātu sekmīgu transportlīdzekļu ikdienas uzturēšanu.

Plānots, ka pirmos transportlīdzekļus Nacionālie bruņotie spēki saņems jau šī gada beigās, un piegādes turpināsies līdz nākamā gada beigām.

«Latvijas apvidum atbilstošu bezceļa transportlīdzekļu iegāde ar plašu operacionālo pielietojumu ir loģisks solis Nacionālo bruņoto spēku vienību taktiskās mobilitātes spēju stiprināšanā. Esmu patiesi lepns par šādu ilgtermiņa ieguldījumu, kas būtiski sekmēs operacionālo uzdevumu izpildi,» norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. «Esam pievienojušies šai NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras partnerībai, lai efektivizētu Nacionālo bruņoto spēku materiāltehnisko nodrošinājumu un spētu izmantot arī bruņoto spēku apgādes vajadzībām arī NATO aģentūras starptautisko kopējo iepirkumu sistēmu,» uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Lai preces iekļautu NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas sistēmā, NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra organizē starptautiskus iepirkumu konkursus pēc dalībvalstu iepirkumu vajadzību apkopošanas.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra apkopo informāciju par NATO dalībvalstu aizsardzības nozares iepirkumu vajadzībām un piedāvājumu, tādējādi atvieglojot iepirkumu procesu. Aģentūra arī organizē iepirkumus būvniecības jomā un kontrolē to izpildi.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu jomā, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Latvijas komersantiem ir iespēja bez maksas izvietot informāciju par savu komercdarbību NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras datubāzē www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/supplier.htm, lai saņemtu informāciju par aģentūras organizētajiem NATO iepirkumiem komersanta pārstāvētajā nozarē. Latvija ir pievienojusies NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržai kopš 2017.gada.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra atrodas Kapellenā, Luksemburgā, un tās darbība tiek organizēta arī no Francijas, Ungārijas un Itālijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu