Uz ASV un Meksikas robežas no vecākiem nošķirti gandrīz 2000 bērnu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ / REUTERS

Uz ASV robežas ar Meksiku pēdējo sešu nedēļu laikā gandrīz 2000 bērnu nošķirti no saviem ģimenes locekļiem, kuri nelegāli šķērsojuši robežu, liecina amatpersonu piektdien atklātie dati.

Laikā no 19.aprīļa līdz 31.maijam 1995 bērni nošķirti no 1940 pieaugušajiem, kuri aizturēti uz ASV robežas ar Meksiku, atklājusi ASV Iekšzemes drošības ministrija.

Šie dati attiecas uz personām, kas mēģinājušas šķērsot robežu starp oficiālajiem robežšķērsošanas punktiem. Patvēruma meklētāji, kas dodas tieši uz oficiālajiem punktiem, netiek nošķirti no bērniem, izņemot specifiskus gadījumus un situācijas, kad amatpersonas nespēj apstiprināt radniecības saites starp pieaugušo un bērnu.

ASV tieslietu ministrs Džefs Sešonss paziņojis, ka personām, kas šķērso robežu nelegāli, tiks izvirzītas kriminālapsūdzības pat, ja viņi iepriekš nav sodīti.

ASV likumi paredz, ka gadījumā, ja vecāki tiek ieslodzīti cietumā, bērns viņiem tiek atņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu