Vācijas migrācijas biroja direktore atlaista pēc patvēruma piešķiršanas skandāla

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HAYOUNG JEON / EPA

Vācijas Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) direktore Juta Korta ir atcelta no amata saistībā ar skandālu par vairāk nekā 1000 nepamatotiem patvēruma piešķiršanas gadījumiem, piektdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers «trešdien paziņoja BAMF vadītājai, ka viņa ir atbrīvota no amata pienākumiem,» piektdien informēja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Korta, kas kļuva par BAMF vadītāju 2017.gada sākumā, iekļuva skandālā, kas izcēlās pēc apsūdzībām, ka BAMF Brēmenes nodaļas bijušais vadītājs un vairāki citi laikaposmā no 2013. līdz 2016.gadam nepamatoti apstiprinājuši 1200 lūgumus par patvēruma piešķiršanu. Ir aizdomas, ka viņi par šo patvēruma lūgumu apstiprināšanu saņēmuši kukuļus.

Zēhofers maijā aizliedza BAMF Brēmenes nodaļai pieņemt lēmumus par patvēruma piešķiršanu. Maija beigās gan kļuva zināms, ka šis skandāls varētu skart arī citas Vācijas federālās zemes.

Korta ir atcelta no amata laikā, kad migrācijas politika kļuvusi par domstarpību cēloni Vācijas koalīcijā, ko veido kancleres Angelas Merkeles vadītā Kristīgo demokrātu savienība (CDU), tās Bavārijas māsaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) un Sociāldemokrātiskā partija (SPD).

Zēhofers, kurš vairākkārt nonācis domstarpībās ar Merkeli par viņas lēmumu atvērt Vācijas robežu simtiem tūkstošiem migrantu 2015.gadā un 2016.gadā, ir izteicies, ka varētu apiet Merkeli, lai īstenotu savu plānu deportēt nelegālos imigrantus jau uz robežas.

Zēhofers piektdien Vācijas laikrakstam «Sueddeutsche Zeitung» paziņoja, ka Merkele ar šo lēmumu izraisījusi «šķelšanos Eiropā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu