Palīdzības kuģis «Aquarius» ar migrantiem ieradies Valensijas ostā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HEINO KALIS/REUTERS

Svētdien Valensijas ostā Spānijā ieradās glābšanas organizāciju nofraktētais kuģis «Aquarius», kuru iepriekš atteicās uzņemt Itālija un Malta.

Pirmie migranti nogādāti krastā ar Itālijas krasta apsardzes kuģi, kas pavadīja «Aquarius» līdz Spānijas ostai.

Kopumā Valensijā tiks nogādāti 629 migranti, kurus ostā sagaida medicīnas darbinieki un tulki.

Spānijas jaunā valdība apsolījusi atbraucējiem nodrošināt bezmaksas veselības aprūpi un paziņojusi, ka katrs lūgums pēc patvēruma tiks izskatīts individuāli.

Spānijas premjers Pedro Sančezs paziņojis, ka viņa valsts uzskata par pienākumu novērst humāno katastrofu. Spānijas jaunā valdība, kas tika apstiprināta pirms divām nedēļām, jau paudusi gatavību īstenot migrantiem draudzīgu politiku.

Kā ziņots, pirms sešām dienām Itālija atteicās uzņemt kuģi «Aquarius», ko migrantu glābšanai izmanto Francijas, Vācijas un Itālijas organizācija «SOS Mediterranee» un starptautiskā organizācija «Ārsti bez robežām».

Kuģis, ko atteicās uzņemt Itālija un Malta, divu Itālijas krasta apsardzes kuģu pavadībā uzņēma kursu uz Valensijas ostu Spānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu