Bijušo «France Telecom» vadītāju apsūdz darbinieku novešanā līdz pašnāvībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Bijušajam «France Telecom» vadītājam Didjē Lombāram un vēl sešiem kompānijas vadošajiem darbiniekiem nāksies stāties tiesas priekšā par darbinieku novešanu līdz pašnāvībai 21. gadsimta pirmās desmitgades beigās.

Apsūdzība apgalvo, ka vadošo darbinieku piekoptā iebiedēšanas politika ir bijusi par iemeslu vismaz 19 darbinieku pašnāvībai.

Firmas vadība tiek apsūdzēta darbinieku morālā pazemošanā.

Bijušais «France Telecom» vadītājs Didjē Lombārs un pārējie apsūdzētie noliedz, ka viņu 2006. gadā īstenotās kompānijas reformas būtu kalpojušas par iemeslu darbinieku nāvei.

Reformas ar mērķi panākt efektīvāku kompānijas darbību tika uzsāktas divus gadus pēc «France Telecom» privatizācijas. Lombāra plāns paredzēja likvidēt 22 000 darba vietu un pārkvalificēt vismaz 10 000 darbinieku.

Tiek ziņots, ka 2007. gadā kādā augstāko vadītāju sapulcē viņš izteicies, ka «dabūs tos ārā no kompānijas par katru cenu, vienalga vai pa durvīm vai logu».

Daļa darbinieku tika pārcelti uz citām pilsētām, daļai netika piedāvāts jauns postenis vai arī tie tika pazemināti amatā.

Sākot ar 2008. gadu vismaz 19 kompānijas darbinieki izdarīja pašnāvību, 12 mēģināja atņemt sev dzīvību un vēl 8 cieta no depresijas un ar to saistītām slimībām.

Ja apsūdzētie tiks atzīti par vainīgiem, tiem draud 2 gadi cietumā un 30 000 eiro naudas sods.

«France Telecom» 2013. gadā kļuva par daļu no kompānijas «Orange».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu