Melānija Trampa kritizē migrantu ģimeņu izšķiršanu uz ASV robežas

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa kritizējusi migrantu ģimeņu izšķiršanu uz ASV un Meksikas robežas, kas ir rezultāts Donalda Trampa administrācijas bargajai imigrācijas politikai, vēsta raidorganizācija CNN.

«Trampas kundzei ir žēl noskatīties, kā bērni tiek atšķirti no ģimenēm, un viņa cer, ka abas puses beidzot varēs vienoties par veiksmīgu imigrācijas reformu,» svētdien paziņoja Trampas komunikāciju direktore Stefānija Grišama. «Viņa uzskata, ka mūsu valstij jāseko likumiem, taču tai arī jābūt pārvaldītai ar sirdi.»

Trampa administrācija pieaugušajiem, kas nelegāli šķērsojuši robežu, izvirza kriminālapsūdzību. Iepriekšējās administrācijas pieaugušos, kas robežu nelikumīgi pārkāpa kopā ar bērniem, nosūtīja uz imigrācijas tiesām.

Kad vecākiem tiek izvirzīta kriminālapsūdzība, bērni no viņiem tiek nošķirti. Nav skaidri izstrādātas procedūras, kā vecāki un bērni var atkal satikties, izņemot speciālus telefona numurus, kuru operatori palīdz vecākiem noskaidrot bērnu atrašanās vietu.

Aprīļa beigās ASV Tieslietu departaments paziņoja, ka izvirzīs kriminālapsūdzības pilnīgi visiem robežpārkāpējiem. No 19. aprīļa līdz 31. maijam gandrīz 2000 no vecākiem un aizbildņiem nošķirtu bērnu ievietoti pagaidu mītnēs.

Donalds Tramps pie izveidojušās situācijas vaino demokrātus, kuri nevēloties sadarboties ar republikāņiem. Taču izmaiņas imigrācijas politikā ierosināja Trampa administrācijas ģenerālprokurors Džefs Sešonss un to apturēšanai nav nepieciešams Kongresa atbalsts, norāda raidorganizācija BBC.

Šo jautājumu komentējusi ne vien Melānija Trampa, bet arī bijusī ASV pirmā lēdija Lora Buša. Viņa «The Washington Post» publicētā slejā bērnu nošķiršanu no ģimenes dēvē par nežēlīgu, amorālu un bēdīgu.

«Mūsu valdībai nevajadzētu turēt bērnus pārveidotos lielveikalos un kalt plānus par viņu pārvietošanu uz telšu pilsētām tuksnesī,» raksta Buša. «Tādas ainas baisi līdzinās Otrā pasaules kara japāņu izcelsmes amerikāņu ieslodzījuma nometnēm, ko tagad uzskata par vienu no kaunpilnākajām lappusēm ASV vēsturē.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu