Kanādas parlamenta apakšpalāta nobalso par marihuānas legalizāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas parlamenta apakšpalāta Kopienu palāta pirmdien pieņēma likumprojektu par marihuānas legalizāciju, dodot iespēju Kanādai kļūt par pirmo «lielā septītnieka» (G7) valsti, kur atļauta šīs narkotikas brīva lietošana.

Likumprojekts Kopienu palātā tika pieņemts ar 205 balsīm par un 82 pret.

Šis likumprojekts vēl ir jāpieņem parlamenta augšpalātai Senātam, un tam arī jāsaņem Kanādas ģenerālgubernatora kā monarha Elizabetes II pārstāvja piekrišana, pirms tam iegūs likuma spēku, kas, domājams, notiks līdz septembrim.

Senāts 7.jūnijā bija apstiprinājis Kanādas premjera Džastina Trudo valdības ierosināto likumprojektu par marihuānas legalizāciju, izdarot tajā gandrīz 40 grozījumu, un nosūtījis to atpakaļ parlamenta apakšnamam.

Marihuānas legalizācija izklaides nolūkiem bija viens no galvenajiem Trudo priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem.

Valdība apgalvo, ka «zālītes» audzēšanas, pārdošanas un lietošanas legalizācija ir vienīgais veids, kā cīnīties ar pašreizējo nelikumīgo marihuānas industriju, kas organizētajai noziedzībai ienes miljardiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu