Vidusjūrā pie Lībijas nogrimusi migrantu laiva: pieci gājuši bojā un 117 izglābti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā pie Lībijas piekrastes pirmdien nogrimstot migrantu laivai, pieci migranti ir gājuši bojā un 117 izglābti, paziņoja Lībijas karaflotes virsnieks. Glābēji no Lībijas sasniedza grimstošo gumijas laivu triju stundu laikā, sacīja virsnieks Rami Gommeids.

Viens no izdzīvojušajiem sacīja, ka tuvumā bijis Itālijas kuģis, kurš atteicies viņus glābt.

«Kad mēs pietuvojāmies Itālijas glābējiem, viņi mūs neglāba, tāpēc mēs gaidījām» Lībijas karafloti, sacīja izdzīvojušais.

Laivai ātri piepildoties ar ūdeni, tās pasažieri paniski mēģināja iekļūt piebraukušajā Lībijas kuģī.

«Mēģinot uzkāpt pa glābšanas kuģa sānu, trīs sievietes un divi zēni iekrita ūdenī un noslīka,» stāstīja izdzīvojušais.

Karaflotes virsnieks apstiprināja, ka gājuši bojā pieci cilvēki, neidentificējot viņus, un ka starp 117 izdzīvojušajiem ir sievietes un bērni.

Migranti tika izglābti netālu no naftas rūpniecības pilsētas Abu Kammašas, kas atrodas Tunisijas robežas tuvumā, un aizvesti uz Tripoli.

Lībija ir tranzītvalsts tūkstošiem migrantu, kas pāri Vidusjūrai mēģina nokļūt Eiropā, bet bīstamajā jūras ceļā katru gadu noslīkst vairāki simti migrantu.

Saskaņā ar ANO bēgļu aģentūras datiem šogad Vidusjūru ir šķērsojuši apmēram 40 000 cilvēku, bet vairāk nekā 800 ir reģistrēti kā gājuši bojā vai pazuduši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu