Boltons Maskavā runās par Trampa un Putina tikšanos

LETA/AP/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons nākamajā nedēļā apmeklēs Krieviju, lai runātu par Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējamo tikšanos, ceturtdien pavēstīja Baltas nams.

Papildināta visa ziņa

«ASV padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons no 25. līdz 27.jūnijam tiksies ar ASV sabiedrotajiem Londonā un Romā, lai spriestu par nacionālās drošības jautājumiem, un dosies uz Maskavu, lai diskutētu par prezidentu Trampa un Putina potenciālo tikšanos,» teikts Baltā nama paziņojumā.

Arī Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprināja, ka Boltons nākamnedēļ ieradīsies vizītē Krievijā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Maskava ir gatava kontaktiem, piebilstot, ka gadījumā, ja tiks panākta vienošanās par augsta līmeņa tikšanos, par to tiks paziņots.

Tramps vēl piektdien izteicās, ka tikšanās ar Putinu šovasar «ir iespējama».

«Ir daudz labāk, ja mēs saprotamies ar viņiem, nekā nesaprotamies,» norādīja prezidents, kurš vairākkārt paudis gatavību sadarboties ar Putinu, neskatoties uz Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un citām agresijas izpausmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu