Izraēlas premjerministra sievai izvirza apsūdzības krāpniecībā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu sievai Sārai ceturtdien izvirzītas apsūdzības krāpniecībā un uzticības pārkāpšanā saistībā ar iespējamo valsts līdzekļu neatbilstošu izlietošanu pāra oficiālajā rezidencē, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Kā norādīts Jeruzalemes tiesā iesniegtajā apsūdzības rakstā, Sāra Netanjahu ir izmantojusi valsts līdzekļus 100 000 ASV dolāru apmērā, lai samaksātu par premjerministra rezidencē privātiem nolūkiem rīkotām viesībām.

Tāpat premjerministra sieva esot privātiem nolūkiem algotiem pavāriem maksājusi 10 000 dolāru, izmantojot valsts līdzekļus.

Kā ziņo LETA, atbilstoši apsūdzībām, par kurām tika paziņots vēl pērn, premjera sieva un viņas palīgs nepatiesi apgalvojuši, ka premjera rezidencē neesot pieejami pavāri, un par nodokļu maksātāju naudu pasūtījuši maltīšu gatavotājus no citiem uzņēmumiem.

Sāra Netanjahu iepriekš noliegusi visas apsūdzības nelikumībās.

Netanjahu ģimene premjerministra dzīvesbiedrei izvirzītās apsūdzības pagaidām nav komentējusi.

Izraēlas likumsargi izmeklē arī paša Netanjahu darbības saistībā ar apsūdzībām korupcijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu