Pentagons sagatavos 20 000 gultasvietu imigrantu bērniem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

ASV Aizsardzības ministrija gatavojas izmitināt militārās bāzēs līdz 20 000 imigrantu bērnu, kurus nepavada vecāki, ceturtdien paziņoja Pentagona preses sekretārs Džeimijs Deiviss.

Šāds lēmums pieņemts pēc ASV Veselības un cilvēkresursu ministrijas lūguma Pentagonam «noteikt savas iespējas nodrošināt līdz 20 000 pagaidu gultasvietu nepavadītiem ārzemnieku bērniem Aizsardzības ministrijas iestādēs».

Lūgums saņemts vienu dienu pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja izpildrīkojumu, lai novērstu imigrantu bērnu nošķiršanu no vecākiem uz ASV un Meksikas robežas. Uz šīs robežas kopš maija sākuma vairāk nekā 2300 bērnu ir nošķirti no saviem ģimenes locekļiem, kuri nelegāli šķērsojuši robežu.

ASV valdība arī apsvērusi, vai tā var izmantot militārās bāzes, lai tajās uzņemtu daudz lielāku skaitu bērnu, kuri šķērso Meksikas un ASV robežu bez vecākiem.

Veselības un cilvēkresursu ministrija jau vairākas nedēļas apsvērusi iespēju izmantot šo mazgadīgo imigrantu izmitināšanai militārās bāzes ASV dienvidos – trīs Teksasas štatā un vienu Arkanzasas štatā.

Lai gan Veselības un cilvēkresursu ministrijas pārstāvji ir apmeklējuši šīs četras bāzes, tas vēl nenozīmē, ka visi vai daļa bērnu bez pavadošiem vecākiem tiks tur izmitināti, sacīja Deiviss.

Tramps trešdien izdeva izpildrīkojumu, ar kuru instruēja Aizsardzības ministriju padarīt esošās gultasvietas pieejamas imigrantu ģimeņu izmitināšanai vai nepieciešamības gadījumā uzbūvēt jaunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu