Lietuvas ārlietu ministrs Ukrainā ticies ar krievu žurnālistu Babčenko

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs ceturtdien Ukrainā ticies ar Krievijas žurnālistu un Kremļa kritiķi Arkādiju Babčenko, kura slepkavību maijā inscenēja Ukrainas Drošības dienests (UDD).

UDD apgalvoja, ka žurnālista nāve inscenēta specoperācijas ietvaros, lai notvertu cilvēkus, kas stāvējuši aiz reāliem Maskavas plāniem noslepkavot Babčenko.

«Viņš tagad atrodas ļoti ierobežotā situācijā (..). Cik es sapratu, šī ir pirmā reize, kad viņš varēja izkļūt laukā,» ziņu aģentūrai BNS pa telefonu sacīja Linkevičs, piebilstot, ka Babčenko viņam atstājis spēcīga cilvēka iespaidu.

Linkevičs sacīja, ka žurnālists nešaubās par to, ka viņa slepkavību plānojusi Maskava.

Maijā Linkevičs nodēvēja UDD un Babčenko rīcību par neizprotamu, taču šoreiz no plašākiem komentāriem atteicās.

«Es vienkārši nevēlos to vairāk apspriest, jo tā ir pārejoša situācija starp vēlmi īstenot kaut kādus operatīvus pasākumus un mērogu, kādā tas viss notika,» sacīja ministrs.

Vizītes laikā Ukrainā Linkevičs tikās arī ar šīs valsts prezidentu Petro Porošenko, ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu un Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāru Oleksandru Turčinovu, kā arī deputātiem Jūliju Timošenko un Vitāliju Kļičko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu