ANO: Venecuēlas drošības dienesti nogalinājuši simtiem cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas drošības dienesti patvaļīgi nogalinājuši simtiem cilvēku, šādu rīcību uzdodot par noziedzības apkarošanu, teikts ANO Cilvēktiesību padomes ziņojumā.

Padomes pārstāvji norāda, ka tās rīcībā ir drošticama informācija, ka valsts drošības dienesti nogalinājuši simtiem cilvēku, galvenokārt jaunus vīriešus, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar informācijas avotu teikto, Venecuēlas drošības dienesti laika periodā no 2015.gada jūlijam līdz 2017.gada martam nogalinājušas vairāk nekā 500 cilvēkus.

Tajā pat laikā Cilvēktiesību padome uzsver, ka likuma vara Venecuēlā šobrīd faktiski nedarbojas.

Venecuēla iepriekš vairākkārt norādījusi jebkādas apsūdzības, ka prezidenta Nikolasa Maduro režīms varētu būt vainojams cilvēktiesību pārkāpumos.

Kā vēstīts, Venecuēla šobrīd pārdzīvo smagu ekonomisko krīzi, ko raksturo hiperinflācija, pirmās nepieciešamības preču deficīts un valsts naftas nozares strauja lejupslīde.

Protestējot pret Maduro režīmu, iedzīvotāji rīkojuši vērienīgus protestus, iesaistoties arī sadursmēs ar policiju. Šajos protestos dzīvību zaudējuši simtiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu