Indijā izvarotas aktīvistes, kas protestēja pret cilvēku tirdzniecību (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TAUSEEF MUSTAFA / AFP

Džārkhandas štatā Indijas austrumos bruņoti vīri nolaupījuši, aizveduši uz džungļiem un izvarojuši piecas nevalstiskās organizācijas aktīvistes, kas uz ielas bija sarīkojušas teatralizētu priekšnesumu, protestējot pret cilvēku tirdzniecību.

Nozieguma upuri strādājuši kādā Indijas nevalstiskajā organizācijā, ziņo BBC. «Pēc akcijas viņas devušās uz vietējās katoļu misijas skolu, taču šajā pašā laikā pie tās piebraukuši bruņoti cilvēki. Viņi nolaupījuši piecas meitenes no aktīvistu grupas, aizveduši viņas uz džungļiem un izvarojuši», pavēstījis kāds policijas pārstāvis.

Pašlaik meitenes jau esot nogādātas drošībā un gaida tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultātus, savukārt policija sākusi nopratināt notikušā aculieciniekus.

Tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka noziedznieki varētu būt pārstāvji no kāda vietējā grupējuma, kas izturas naidīgi pret «svešiniekiem» šajā reģionā. Grupējumu atbalstot Khunti reģionā dzīvojošās vietējās ciltis, kas pat izvietojušas zīmes ar brīdinājumiem visiem iebraucējiem. Khunti ir viens no Indijas rajoniem, kur visvairāk ir izplatīta cilvēku tirdzniecība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu