Sencovs atteicies lūgt Putinam apžēlošanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GENYA SAVILOV / AFP

Krievijā ieslodzītais ukraiņu režisors Oļehs Sencovs atteicies lūgt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam apžēlošanu, paziņojis viņa advokāts Dmitrijs Dinze.

Kā pavēstījis Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, lai prezidents varētu apžēlot politieslodzīto, jāsaņem attiecīgs lūgums, bet «no Sencova nekādi iesniegumi nav saņemti».

Dinze laikrakstam «Novaja gazeta» pastāstīja, ka kad par to jautājis Sencovam, viņš paziņojis, ka «nekad nelūgs nekādu apžēlošanu Putina un nerakstīs nekādus iesniegumus». Sencovs arī aizliedzis Dinzem iesniegt šādu dokumentu.

Dinze arī pastāstīja, ka pirms 40 dienām badošanos pieteikušā Sencova stāvoklis ir slikts. «Viņš ir ļoti bāls. Viņam ir problēmas ar aknām un sirdi,» sacīja Dinze. Pēc viņa teiktā, pirmā krīze Sencovam bija 26.badošanās dienā, pēc kā viņu «stabilizēja slimnīcā un nosūtīja atpakaļ uz kolonijas medicīnisko daļu. Šobrīd tiek gaidīta otrā krīze».

Kā ziņots, Sencovs 14.maijā pieteica badastreiku, pieprasot visu Krievijas cietumos esošo ukraiņu politieslodzīto atbrīvošanu.

Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par «teroraktu plānošanu», un 2015.gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Tiesa atzina, ka Sencovs esot vainīgs mēģinājumos sarīkot teroraktus Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

Otram šajā lietā notiesātajam ukraiņu aktīvistam Oleksandram Koļčenko tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu.

Kaut arī nedz Sencovs, nedz Koļčenko nav lūguši piešķirti viņiem Krievijas pilsonību, viņi tika tiesāti kā Krievijas pilsoņi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu