Premjers: Itālija vēlas radikāli mainīt ES migrācijas politiku (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Itālija vēlas radikāli mainīt Eiropas Savienības (ES) migrācijas politiku, svētdien paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Tā dēvētā Dublinas sistēma saskaņā ar kuru migrantiem ir jāpieprasa patvērums tajā ES valstī, kurā viņi ieradušies vispirms, ir pilnībā jāmaina, teica Konte žurnālistiem Briselē, kur viņš piedalās 16 ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē par migrāciju.

Ar jaunu priekšlikumu, kuru Konte nodēvēja par «Eiropas daudzlīmeņu stratēģiju migrācijai», Itālija «vēlas risināt problēmu strukturēti, jo tā mums liek sabiedrības viedoklis», sacīja premjers, nesniedzot sīkāku informāciju par šo stratēģiju.

Tā kā Itālija atrodas ģeogrāfiski tuvu Āfrikas ziemeļu piekrastei, tajā ierodas milzīgs skaits migrantu no šī kontinenta.

Jau ziņots, ka svētdien Briselē notiek Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera rīkota migrācijas politikas jautājumiem veltīta sanāksme, kurā piedalās 16 ES valstu un valdību vadītāji. Šīs valstis ir Austrija, Beļģija, Bulgārija, Dānija, Francija, Grieķija, Horvātija, Itālija, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Slovēnija, Somija, Spānija, Vācija un Zviedrija.

Polija un vēl trīs Centrāleiropas Višegrādas grupas valstis - Čehija, Slovākija un Ungārija - ceturtdien paziņoja, ka boikotēs migrācijas politikas jautājumiem veltīto sanāksmi.

Kā pavēstījis EK preses pārstāvis Aleksandrs Vintersteins, sanāksme ir atvērta visiem un nevienam nav pienākuma tajā piedalīties. Viņš norādīja, ka tajā netiks pieņemti nekādi lēmumi un netiks rīkota preses konference, taču valstu un valdību vadītāji varēs brīvi izteikt savus komentārus žurnālistiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu