Pie Lībijas krastiem izglābti gandrīz 1000 migranti (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lībijas krasta apsardze izglābusi gandrīz 1000 migrantus, kuru laivas Vidusjūrā bija nonākušas bīstamās situācijās, pirmdien paziņojušas amatpersonas. Trīs atsevišķas glābšanas operācijas notika svētdien, krasta apsardzei izglābjot kopumā 948 cilvēkus, atklāja Lībijas flotes preses pārstāvis.

Migranti atradās piepūšamajās laivās Lībijas Vidusjūras piekrastē uz austrumiem no Tripoles.

Pirmajā glābšanas operācijā tika izglābti 97 migranti, bet otrajā 361 migrants, tostarp 88 sievietes un 44 bērni. Vēlāk krasta apsardze savos kuģos uzņēma vēl 490 migrantus, informēja Lībijas flotes preses pārstāvis.

Kopš trešdienas Lībijas flote izglābusi vai palīdzējusi izglābt aptuveni 2000 cilvēku.

Lībija ir svarīga tranzītvalsts tūkstošiem migrantu, kas pāri Vidusjūrai mēģina nokļūt Eiropā labākas dzīves meklējumos. Bieži vien laivas, ar kuriem viņi dodas ceļā, nav drošas, un ceļš pāri jūrai tādās ir bīstams.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni pirmdien devies uz Lībiju, lai runātu par migrācijas krīzi.

Salvīni, kurš solījis stingru nostāju migrācijas jautājumos, ir pirmais Itālijas jaunās valdības pārstāvis, kurš devies vizītē uz Lībiju, kas agrāk bija Itālijas kolonija.

Svētdien Salvīni deva rīkojumu ārvalstu labdarības organizācijām pārtraukt glābt migrantus pie Lībijas krastiem, lai gan tika saņemtas ziņas, ka laivas ar aptuveni 1000 migrantiem nonākušas bīstamās situācijās.

«Lai Lībijas varasiestādes dara savu darbu un glābj un atgriež migrantus savā valstī, kā to dara jau labu laiku,» paziņoja Salvīni, piebilstot, ka nevalstisko organizāciju kuģiem nevajadzētu traucēt Lībijas varasiestādēm šajā procesā.

Vēlāk svētdien ministrs pateicās Lībijai par migrantu izglābšanu.

«Šodien viņi izglāba un aizveda atpakaļ uz Lībiju 820 migrantus, padarot veltu kontrabandistu darbu un izvairoties no nelikumīgas nevalstisko organizāciju kuģu iejaukšanās,» sacīja Salvīni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu