Tiesībsardze: Viļņas automazgātavas īpašās atlaides sievietēm diskriminē vīriešus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lietuvas vienlīdzīgu tiesību kontroliere Agneta Skardžuviene atzinusi, ka Viļņas automazgātava «Ainava» diskriminējusi vīriešus, nepamatoti piedāvājot īpašas atlaides sievietēm.

Šim jautājumam tiesībsardze pievērsusies, reaģējot uz sociālajā tīklā «Facebook» ievietoto sludinājumu, ka šīs mazgātavas pakalpojumus sievietes vienu dienu nedēļā varēs saņemt ar 20% atlaidi.

«Uzņēmums netika sniedzis nekādu pamatojumu, kādēļ atlaides par vieniem un tiem pašiem pakalpojumiem paredzētas tikai sievietēm. Atlaižu attiecināšana tikai uz viena dzimuma klientiem nav uzskatāma par pieņemamu līdzekli, kā parādīt jauna pakalpojuma priekšrocības,» secināts viņas atzinumā.

Tajā norādīts, ka saskaņā ar likumu uzņēmumiem par vieniem un tiem pašiem pakalpojumiem jānosaka visiem patērētājiem vienāda apmaksas kārtība neatkarīgi no viņu dzimuma, un jānodrošina, lai informācijā par šiem pakalpojumiem netiktu norādīts uz privilēģijām vienam dzimumam.

Kā uzsvērusi Skardžuviene, atvieglojumi viena dzimuma patērētājiem ne tikai pārkāpj likumu, bet arī sekmē priekšstatu, ka viena dzimuma personas ir īpašākas vai vērtīgākas.

Pēc šā atzinuma «Ainava» atlaides sievietēm vairs nepiedāvā. Kā skaidrojusi uzņēmuma direktore Edita Gimbicka, izsludināt šādu akciju ieteikusi «Ainava» partnere Vācijā «Otto Christ AG», lai pamudinātu sievietes izmantot jaunu pakalpojumu - automobiļu mazgāšanu ar īpašām tekstila birstēm - un izplatītu ziņu, cik tas ir viegli un ērti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu