Uzņems filmu par latvietes Līgas nežēlīgo noslepkavošanu Indijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilze Skromane

Par Latvijas pilsones Līgas Skromanes nežēlīgo slepkavību Indijā tiks uzņemta filma, paziņojis viņas bijušais dzīvesbiedrs Endrū Džordans. Ar Indijas policijas darbu neapmierinātais Džordans arī solījis vērsties Īrijas Augstākajā tiesā, kurai lūgs iejaukties izmeklēšanā, un Eiropas Cilvēktiesību tiesā, vēsta portāls «Times of India».

Kinolenti veidos indiešu kinorežisors Vidžu Varma, ziņo laikraksts «Irish Mirror».

«Vidžu piekritis režisēt un producēt filmu par to, kā meklējām Līgu, un šķēršļiem, ar ko sastopamies, mēģinot noskaidrot, kas ar viņu notika,» laikrakstam stāsta Džordans. «Tā ir iespēja parādīt Keralas ļaužu milzīgās pūles, cenšoties mums palīdzēt, kā arī izgaismot amatpersonu nožēlojamo rīcību ikvienā šīs lietas posmā.»

«Zaudēt tuvu cilvēku šādos apstākļos - tas vien ir briesmīgi. Bet vēl tikt ignorētam, mānītam un paciest sliktu izturēšanos... Tas ir neiedomājami,» norāda Džordans. «Mūsu filma atklās patiesību par mēģinājumu noslēpt šo lietu, sabiedrībai neatklātajiem faktiem un negodīgajām taktikām. Mums jāsasniedz starptautiska auditorija, lai vērstu maksimālu spiedienu pret Indijas amatpersonām. Vidžu ir bijis kopā ar mums kopš meklēšanas agrīnajām stadijām. Tas viņam deva unikālu ieskatu notikušajā un iedvesmu atspoguļot šo stāstu.»

33 gadus vecā Līga Skromane pazuda 14.martā pēc iziešanas no ajūrvēdas centra Keralas štatā. Vairāk nekā mēnesi pēc tam viņas mirstīgās atliekas atrada nomaļā mangrovju mežā. Autopsijā atklājās, ka Līgas nāves iemesls ir nožņaugšana.

Izmeklēšanu pavadīja Līgas tuvinieku sūdzības, ka policija gausi un bez pietiekamas nopietnības izmeklē lietu. Galu galā apsūdzība par Līgas slepkavību tika izvirzīta diviem vīriešiem, tomēr viņu radinieki medijiem stāstījuši, ka apsūdzētie atzinušies pēc spīdzināšanas policijā.

Šomēnes Džordans Keralas štata amatpersonām pieprasīja sākt neatkarīgu izmeklēšanu par Līgas nāvi. Viņš norāda, ka Līgas gadījums «nekādā gadījumā nav izņēmums». Džordans ticies ar Goa nogalinātās īru ceļotājas Danielas Maklolinas māti. Par Maklolinas slepkavību tiek tiesāts kāds vīrietis.

«Viņa piedzīvoja līdzīgu likteni tieši vienu gadu pirms Līgas. Viņas ģimene pārcieta to pašu necilvēcīgo apiešanos no amatpersonu puses,» norāda Džordans. Līgas un Danielas gadījumi liecina, ka policija ir gatava «ziedot taisnīgumu», lai radītu iespaidu, ka Indija ir tūristiem droša zeme.

28 gadus vecā Maklolina 2017.gada 14.martā tika atrasta pludmalē guļam asiņu peļķē dažas stundas pēc tam, kad viņa Goa bija svinējuši Holi festivālu. Par viņas slepkavību tiesā 24 gadus vecu vīrieti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu