Spānijas Augstākā tiesa nolemj, ka Pudždemons jātiesā par dumpi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Bijušais Katalonijas reģiona valdības vadītājs Karless Pudždemons ir jātiesā par dumpi un citiem noziegumiem, kuros viņš apsūdzēts, trešdien nolēma Spānijas Augstākā tiesa, noraidot viņa un 14 citu katalāņu separātistu politiķu iebildumus.

Pudždemons pašlaik uzturas trimdā Vācijā, bet viņam draud iespējama izdošana Spānijai par viņa lomu pērn Katalonijā rīkotajā neatkarības referendumā, kuru Madride uzskata par nelikumīgu.

Pudždemonam izvirzītā apsūdzība dumpī ir pamatota, jo separātisti bija sarīkojuši «dumpi», kas bija «pretlikumīgs» un ar mērķi padarīt Kataloniju neatkarīgu, savā lēmumā paziņoja Augstākās tiesas apelācijas palāta.

Separātisti uzstāj, ka ir kļuvuši par «politiskas vajāšanas» upuriem. Vairāki no viņiem atrodas apcietinājumā Spānijā, bet Pudždemons un vairāki citi dzīvo trimdā.

Pudždemons no Spānijas aizbēga uz Beļģiju, bet 25.martā tika aizturēts Vācijā, ko viņš grasījās šķērsot atceļā no kāda pasākuma Somijā. Viņš apsūdzēts ne vien dumpī, bet arī pilsoniskā nepakļāvībā un sabiedrisko līdzekļu nepareizā izlietošanā.

Pudždemons ir apmeties Berlīnē un var brīvi pārvietoties pa Vāciju, bet viņš gaida Vācijas tiesas lēmumu par Spānijas pieprasījumu viņu izdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu