Vācija ievērojami palielinās bruņoto spēku budžetu

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas finanšu ministra Olafa Šolca sagatavotais aizsardzības budžeta projekts 2019.gadam paredz ievērojamu bruņoto spēku finansējuma palielināšanu, ziņo laikraksts «Handelsblatt».

Paredzēts, ka Bundesvēra budžets salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaugs par četriem miljardiem eiro, sasniedzot 42,9 miljardus, aģentūrai DPA pirmdien pavēstījuši avoti valdībā.

Salīdzinot ar iepriekš plānoto aizsardzības budžeta palielināšanu 2019.gadam, kuru aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena kritizējusi kā nepietiekamu, galīgais projekts paredz izdevumu pieaugumu vēl par 675 miljoniem eiro.

NATO sabiedrotie, īpaši ASV, izdara uz Vāciju arvien lielāku spiedienu, cenšoties panākt tās aizsardzības izdevumu palielināšanu, lai līdz 2024.gadam tie sasniegtu divus procentus no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Paredzēts, ka Šolcs budžeta projektu iesniegs šonedēļ, vēl pirms vasaras atvaļinājumu sākuma.

Bundesvērs pēdējo gadu laikā arvien biežāk tiek kritizēts par nepietiekamu un novecojušu apbruņojumu un apgādi.

Kā vēsta mediji, vienībai, kura norīkota 2019.gadā pildīt NATO uzdevumus, trūkst ne tikai bruņutehnikas, bet pat bruņuvestu, ziemas apģērba un telšu, jo Vācijas aizsardzības izdevumi pēc valsts atkalapvienošanās tikusi pastāvīgi samazināti jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu