ASV pretraķešu aizsardzības bāze Polijā tiks pabeigta līdz 2020.gadam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas bāzes būvniecība Polijā tiks pabeigta līdz 2020.gadam, paziņojis Savienoto Valstu karaflotes admirālis Džeimss Fogo, vēsta Polijas Radio.

NATO sabiedroto spēku Neapoles štāba komandieris Fogo, pretraķešu aizsardzības sistēmas bāzes būvlaukumu Redzikovo, Polijas ziemeļos, apmeklēja jūnija beigās, un tur viņš tikās ar projektētājiem, būvniekiem un armijas pārstāvjiem, ziņo vietne «jfcnaples.nato.int».

«Mēs gūstam progresu,» izteicies Fogo. «Eventuāli līdz 2020.gadam šis objekts tiks nodots ASV karaflotei, un mēs to sāksim izmantot.»

Bāzes būvniecība oficiāli tika uzsākta 2016.gada maijā, un sākotnēji to bija paredzēts pabeigt līdz šī gada beigām, taču martā Polijas ārlietu ministra vietnieks Bartošs Cihockis atzina, ka tehnisku problēmu dēļ būvniecības pabeigšana var aizkavēties uz gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu