Tramps apgalvo, ka sarunās ar Ziemeļkoreju tiek panākts progress

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņojis, ka sarunās ar Ziemeļkoreju tiek panākts progress, neskatoties uz mediju ziņoto par aktivitātēm Ziemeļkorejas kodolobjektos.

Tramps tviterī pavēstīja, ka sarunas ar Ziemeļkoreju norit labi. «Tikmēr nekādu raķešu palaišanu vai kodolizmēģinājumu astoņos mēnešos,» viņš piebilda.

«Visa Āzija ir saviļņota. Sūdzas tikai opozīcijas puse, kas ietver viltus ziņas. Ja manis nebūtu, mēs tagad būtu karā ar Ziemeļkoreju!» tvītoja ASV prezidents.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo plāno ceturtdien doties uz Ziemeļkoreju, lai detalizētāk izstrādātu Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samitā noslēgto apņemšanos.

Jau vēstīts, ka Trampa un Ziemeļkorejas līdera samitā 12.jūnijā Singapūrā tika parakstīts paziņojums, kura Ziemeļkoreja apņēmās veikt denuklearizāciju, bet ASV - sniegt drošības garantijas Phenjanai.

Tikmēr mediji ziņo, ka izlūkošanas informācija liecina - pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja palielinājusi kodolieročiem domātās degvielas ražošanu vairākos slepenajos objektos.

Džona Hopkinsa universitātes tīmekļa vietne «The 38 North» jūnijā ziņoja, ka, spriežot pēc satelīta attēliem, Ziemeļkoreja strauji veic uzlabojumus Jonbjonas kodolobjektā.

ASV ziņu vietne «Axios» pirmdien vēstīja, ka gadījumā, ja sarunas noritēs veiksmīgi, Tramps varētu uzaicināt Kimu septembrī apmeklēt Ņujorku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu