Ņujorkā protestētāja uzrāpjas Brīvības statujā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkā policija trešdien aizturēja protestētāju pret ASV prezidenta Donalda Trampa imigrācijas politiku, kas bija uzrāpusies Brīvības statujā.

Sieviete, piedalījās protesta akcijā pret nelegālo imigrantu bērnu nošķiršanu no vecākiem uz ASV robežas ar Meksiku, uzrāpās statujā. Televīzijā demonstrētajos kadros bija redzams, kā viņa apmēram 30 metru augstumā pastaigājās pa statujas pamatni vai sēdēja uz tās.

Policisti, izmantojot kāpnes, nokļuva pie protestētājas un viņu aizturēja.

Incidents ilga vairākas stundas. Tā dēļ no Brīvības salas, kur atrodas Brīvības statuja, tika evakuēti visi cilvēki.

Sieviete identificēta kā 44 gadus vecā personīgā trenere Terēza Okumu, kura no Kongo emigrēja uz ASV.

«Sākumā viņa pret mums nebija draudzīgi noskaņota, bet mēs nežēlojām laiku, lai nodibinātu ar viņu dialogu,» par apmēram trīs stundas ilgo operāciju sacīja Ņujorkas Glābšanas dienesta pārstāvis Braiens Glakens. «Kad mēs tikām līdz viņai un viņai vairs nebija, kur tālāk doties, domāju, ka viņa saprata - tas ir beidzies.»

Protesta akcija notika ASV Neatkarības dienā. Organizācija «Rise and Resist», kas rīkoja akciju, uzsvēra, ka protestētāja rāpšanos Brīvības statujā ar organizatoriem nav saskaņojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu