Itālijas prezidents apliecina Lietuvai solidaritāti saistībā ar drošības izaicinājumiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Itālijas prezidents Serdžo Matarella, kas ceturtdien valsts vizītē apmeklē Lietuvu, apliecinājis tai solidaritāti saistībā ar drošības izaicinājumiem un pateicies prezidentei Daļai Grībauskaitei un viņas delegācijai par ieguldījumu migrācijas jautājumu risināšanā nesenā Eiropas Savienības samita laikā.

Pēc viņa teiktā, Lietuvu un Itāliju vieno dalība Eiropas Savienībā un NATO, un katras dalībvalsts drošību var uzskatīt par labu zīmi, kas nozīmē visas Eiropas kopienas drošību.

Grībauskaite savukārt pateikusies Itālijas prezidentam par viņa personisko ieguldījumu diskusijā par Eiropas nākotni un par to, ka viņš «cenšas noturēt Itāliju tajā līmenī, kur tā bija kā ES līdzdibinātāja».

Abi prezidenti Viļņas Valdnieku pilī atklās starptautisku izstādi «Florence renesanses un baroka laikmetā», kas atspoguļos arī Lietuvas un Itālijas saites gadsimtu ritumā.

Piektdien Itālijas prezidents piedalīsies svinīgā Lietuvas Valsts dienai veltītā Baltijas valstu karogu pacelšanas ceremonijā.

Vizītē Itālijas prezidentu pavada meita Laura Matarella un ārlietu ministrs Enco Moavero Milanēzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu