Trampa vizītes dienā Londonā ļauts lidināt «bēbja Trampa» balonu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas mērs devis atļauju ASV prezidenta Donalda Trampa vizītes laikā pāri pilsētai lidināt sešus metru augstu balonu, kas kariķē Trampu, vēsta raidorganizācija BBC.

Briti milzīgā hēlija balona iegādei saziedoja nepilnus 18 000 mārciņu (20 350 eiro). Balons Trampu attēlo kā «dusmīgu zīdaini ar trauslu ego un sīkām rociņām», kam rokā ir mobilais tālrunis tvītošanai.

Tramps 13.jūlijā Dauningstrītā tiksies ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju.

Piektdienas, 13.jūlija, rītā balonu atļauts palaist gaisā no Parlamenta laukuma dārza. Tas virs Londonas varēs lidināties divas stundas.

«[Trampam] ļoti nepatīk, kad cilvēki par viņu smejas,» sacīja idejas autors Leo Marijs. «Kad viņš piektdien ieradīsies Lielbritānijā, mēs gribam, lai viņš zina, ka briti viņu neņem par pilnu un smejas par viņu.»

Sākotnēji Londonas dome noraidīja «bēbja Trampa» kampaņas rīkotāju ieceri, taču pēc tikšanās lēmums tika mainīts.

Londonas mēra Sadika Kāna paziņoja, ka mērs «atbalsta tiesības uz mierīgiem protestiem un saprot, ka tiem var būt dažādas formas».

Vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstīja petīciju, pieprasot atļaut balona palaišanu.

Akcijas rīkotājiem vēl vajadzēs saņemt atļauju no gaisa satiksmes dienesta un Londonas policijas, jo uz gaisa telpu virs Parlamenta laukuma attiecas ierobežojumi.

Līdzekļu vākšanas kampaņas sākotnējais mērķis bija tika 1000 mārciņas, ko izdevās savākt pirmo 24 stundu laikā. Taču akcijas rīkotāji nolēma turpināt naudas vākšanu un pārējos atvēlēt balona «pasaules turnejai». Tas sekos Trampam visur, kur viņš ies, sacīja viens no projekta autoriem Makss Veikfīlds.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu