Atkāpies Lielbritānijas ārlietu ministrs (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN THYS / AFP

Dodot visnopietnāko triecienu Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas valdībai, pirmdien no amata atkāpies ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

«Šopēcpusdien premjerministre pieņēma ārlietu ministra Borisa Džonsona atkāpšanos,» teikts Mejas kancelejas izplatītajā paziņojumā. «Par viņa aizstājēju tiks paziņots tuvākajā laikā. Premjerministre izsaka pateicību Borisam par viņa darbu.»

Tiek ziņots, ka privāti Džonsons kritiski izteicies par Mejas plāniem saglabāt ciešas attiecības ar Eiropas Savienību (ES) arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no bloka. Viņš piektdien valdības apstiprināto Londonas pozīciju izstāšanās sarunās ar Briseli nosaucis par «sūdu iemānīšanu» sabiedrībai.

Tomēr no publiskiem izteikumiem šajā jautājumā Džonsons ir atturējies.

Ministram pirmdien bija Londonā jāuzņem Rietumbalkāniem veltītā samita dalībnieki, taču viņš nav ieradies.

Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Mihaels Rots tviterī pavēstījis, ka sēdes vadītājs Džonsons joprojām tiek gaidīts.

Jau ziņots, ka vēlu svētdienas vakarā demisionēja Lielbritānijas «Breksita» ministrs Deivids Deiviss, kurš arī nepiekrīt valdības apstiprinātajai Londonas nostājai izstāšanās sarunās ar ES.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu