Migrantu bērnu jautājums: ģimeņu apvienošana lēnāka nekā plānots

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GUILLERMO ARIAS / AFP

ASV valdība līdz tiesneša noteiktajam termiņam otrdien paspēs apvienot ar ģimenēm tikai aptuveni pusi no simts bērniem, kas jaunāki par pieciem gadiem un tika nošķirti no tuviniekiem uz ASV un Meksikas robežas, pirmdien tiesnesim atzinusi valdības juriste.

Sandjego apgabala tiesnesis Deins Sābrovs pagājušajā mēnesī deva rīkojumu valdībai līdz 10.jūlijam apvienot ar ģimenēm aptuveni 100 bērnus, kas jaunāki par pieciem gadiem, un līdz 26.jūlijam apvienot ar tuviniekiem vēl aptuveni 2000 vecāku bērnu.

Šie bērni tika nošķirti no vecākiem uz ASV un Meksikas robežas saskaņā ar prezidenta Donalda Trampa «nulles iecietības» politiku pret nelegālo imigrāciju.

Taču Tieslietu ministrijas juriste Sāra Fabiāna pirmdien informēja tiesu, ka līdz otrdienas pusnaktij ar vecākiem tiks apvienoti tikai 54 bērni, kas jaunāki par pieciem gadiem.

Pārējo bērnu vecāki ir vai nu deportēti, vai viņiem atklājusies iepriekšēja sodāmība, vai arī viņi nav spējuši pierādīt, ka ir konkrēto bērnu vecāki. Vai arī viņi tikuši atbrīvoti un imigrācijas dienesta darbiniekiem nav izdevies ar viņiem sazināties, skaidroja Fabiāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu