Taizemē veiksmīgi noslēgusies applūdušajā alā iesprostoto jauniešu glābšana (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien veiksmīgi noslēdzās glābšanas operācija applūdušajā alā Taizemes ziemeļos, kur 12 pusaudžu vecuma futbolisti un viņu 25 gadus vecais treneris bija iesprostoti vairāk nekā divas nedēļas, vēsta aģentūra AP.

Taizemes jūras spēku pārstāvji paziņojuši, ka otrdien no alas tika izvesti pēdējie četri zēni un treneris.

«Mēs nezinām, kas tas ir - brīnums, zinātne vai kas cits,» par visu iesprostoto veiksmīgu izglābšanu sociālajos tīklos raksta glābēju komanda.

BBC žurnālists nofilmējis, kā tuvējā slimnīcā ierodas ātrās palīdzības automašīnas.

Svētdien no alas tika izvesti pirmie četri jaunieši, bet pirmdien - vēl četri.

Otrdien operācijas noslēgumā iznira mediķis un trīs nirēji, kuri palīdzēja zēniem izkļūt no alas, vēsta BBC.

Pirms pēdējo jauniešu izvešanas pie alas ieejas bija trīs ātrās palīdzības automašīnas ar ieslēgtiem gaismas signāliem.

Taizemes premjerministrs apstiprinājis ziņas, ka pirms niršanas laukā no alas zēniem tika iedoti nomierinoši medikamenti, kas neierobežoja zēnu fiziskās spējas, bet atturēja viņus no panikas.

Zēni un treneris alā tika iesprostoti 23.jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā.

Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji.

Glābšanas operācija bija riskanta, jo jānirst pa tumšiem, šauriem tuneļiem ar klinšainām, asām sienām, taču galu galā tā beidzās laimīgi. Tomēr operācijas laikā gāja bojā taizemiešu nirējs, kam pēc skābekļa piegādāšanas pašam atpakaļceļā tā aptrūkās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu