No Taizemes alas izglābtie zēni zaudējuši svaru, bet veselības stāvoklis ir labs (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rkrānuzņēmums no video

Otrdien no applūdušās alas Taizemē tika izglābti visi 12 tur iesprostotie pusaudži un viņu treneris. Pēdējie izglābtie alā aizvadīja 18 dienas un šajā laikā pārtikas trūkuma dēļ zaudēja svaru, taču kopumā viņu veselības stāvoklis ir labs, vēsta aģentūra AP. Pusaudžu futbola komanda «alā par sevi labi parūpējās», norādījusi Taizemes veselības aprūpes jomas amatpersona.

Glābšanas operācija sākās svētdien. Pirmajā dienā tika izglābti četri zēni, nākamajā - vēl četri, bet otrdien no alas ar nirēju palīdzību izkļuva pēdējie četri zēni un viņu treneris.

Svētdien izglābtie zēni jau ēd cieto pārtiku un staigā, kamēr pirmdien izglābtie vēl ēdienu uzņem šķidrā veidā.

Amatpersona Tongčajs Lertvilairatanpongs norāda, ka trīs izglābtajiem zēniem esot viegla plaušu infekcija, kas tiek ārstēta.

Alā aizvadītajās dienās zēni zaudēja vidēji divus kilogramus svara. Lai arī līdz atrašanai viņiem nebija vērā ņemamu pārtikas krājumu, alā ietecēja dzerams ūdens.

Pusaudžu futbola komanda un tās treneris pēc treniņa 23.jūnijā iegāja alā. Sākās lietusgāzes, applūdinot šauro gaiteni, pa kuru viņi iekļuva alā. Britu nirēji iesprostotos jauniešus atrada tikai pēc desmit dienām. Viņi bija patvērušies gaisa kabatā - uz sausas klints, kas pacēlās virs ūdens.

Kad 11 līdz 16 gadus vecos zēnus atrada, viņi bija smaidīgi, taču manāmi novārguši.

Glābšanas operācijas laikā katru zēnu pavadīja divi pieredzējuši nirēji, vadot pusaudžus pa applūdušu, tumšu un bīstamu eju labirintu. Operācija bija ļoti riskanta, taču skābekļa daudzuma samazināšanās alā nozīmēja, ka ilgāk gaidīt vairs nedrīkst. Galu galā glābšana beidzās laimīgi.

Tomēr piektdien dzīvību zaudēja taizemiešu nirējs, kurš zēniem piegādāja skābekļa balonus. Atpakaļceļā viņam pašam aptrūkās skābekļa, un viņš gāja bojā.

Zēni ievietoti karantīnā. Pusaudžu ģimenes pagaidām viņus redzējušas tikai caur stikla logu. Ja zēniem neparādīsies jaunas veselības problēmas, tuvinieki varēs viņus apciemot sterilā apģērbā.

Zēniem tiks veikts arī psiholoģiskais novērtējums, lai noskaidrotu, kādas sekas incidents atstājis uz viņu garīgo veselību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu