Atēnas plāno pasākumus pret Krievijas amatpersonu jaukšanos Grieķijas lietās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COSTAS BALTAS / REUTERS

Pēc Krievijas amatpersonu jaukšanās Grieķijas strīdā ar Maķedoniju par tās nosaukuma maiņu Grieķija «īstenos nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savas nacionālās intereses,» ziņu aģentūrai AFP atklājis avots Grieķijas valdībā.

Avots neatklāja, par kādiem pasākumiem ir runa, un atteicās sniegt plašāku informāciju.

Mediji ziņoja, ka Grieķija plāno izraidīt divus Krievijas diplomātus un aizliegt diviem Krievijas diplomātiem iebraukt valstī.

Grieķijas laikraksts «Kathmerini», atsaucoties uz diplomātiskajiem avotiem, trešdien ziņo, ka «Atēnas plāno nekavējoties izraidīt divus diplomātus, tostarp Krievijas vēstniecības Atēnās darbinieku Viktoru Jakovļevu».

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Maskavā sacīja, ka Krievijas pretreakcija būs līdzvērtīga Grieķijas rīcībai.

Grieķija un Maķedonija jūnijā parakstīja vienošanos par Maķedonijas jauno nosaukumu, kas būs Ziemeļmaķedonijas Republika. Strīds par Maķedonijas nosaukumu turpinājies kopš 1991.gada, kad Maķedonija pasludināja neatkarību no Dienvidslāvijas, un bija saindējis abu valstu kaimiņattiecības, jo Grieķijā ir Maķedonijas reģions un Atēnas uzskata, ka kaimiņvalsts nosaukums «Maķedonija» liecina par teritoriālām pretenzijām pret Grieķiju. Šī strīda dēļ Grieķija bloķēja Maķedonijas centienus iestāties Eiropas Savienībā un NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu