Pirmie video kadri no slimnīcas, kur ārstējas Taizemē izglābtie zēni (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS TV / REUTERS

Otrdien no applūdušās alas Taizemē tika izglābti pēdējie tur iesprostotie pusaudžu futbola komandas spēlētāji un viņu treneris, kuri alā bija aizvadījuši vairāk nekā divas nedēļas. Tagad atklātībā nonācis pirmais video no slimnīcas, kur zēni atrodas karantīnā, vēsta aģentūra «Reuters».

Izglābtie zēni bija labā noskaņojumā - smaidīja un žestikulēja operatoram.

Taizemes valdības publiskotajā video redzams, ka zēni valkā sejas maskas. Daži gulēja slimnīcas gultās, kamēr citi staigāja pa palātu.

Zēniem slimnīcā jāpaliek līdz desmit dienām, bet pēc tam vēl 30 dienas jāārstējas mājās.

Alā aizvadītajās dienās zēni zaudēja vidēji divus kilogramus svara. Lai arī līdz atrašanai viņiem nebija vērā ņemamu pārtikas krājumu, alā ietecēja dzerams ūdens.

Pusaudžu futbola komanda un tās treneris pēc treniņa 23.jūnijā iegāja alā. Sākās lietusgāzes, applūdinot šauro gaiteni, pa kuru viņi iekļuva alā. Britu nirēji iesprostotos jauniešus atrada tikai pēc desmit dienām. Viņi bija patvērušies gaisa kabatā - uz sausas klints, kas pacēlās virs ūdens.

Kad 11 līdz 16 gadus vecos zēnus atrada, viņi bija smaidīgi, taču manāmi novārguši.

Glābšanas operācija ilga trīs dienas, kuru laikā jaunieši nirēju pavadībā izkļuva no alas. Pēdējā dienā izglābtajiem zēniem tika konstatēta plaušu infekcija, kas tiek ārstēta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu