Grībauskaite novēlējusi Trampam ar Putinu «būt neprognozējamākam nekā sarunās ar sabiedrotajiem»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JULIEN WARNAND / EPA

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pastāstījusi, ka trešdien NATO samita laikā novēlējusi ASV prezidentam Donaldam Trampam gaidāmajās sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu «būt neprognozējamākam nekā sarunās ar sabiedrotajiem».

«Vakar par to runājām. Izteicu sava veida novēlējumu, lai prezidents būtu pēc iespējas mazāk prognozējams - pat vēl mazāk nekā mūsu gadījumā,» viņa ceturtdien sacījusi žurnālistiem Briselē, ierodoties uz samita otro dienu.

Kā ziņots, Tramps un Putins pirmdien, 16.jūlijā, gatavojas tikties Helsinkos.

«Domāju, ka labi ir jebkādi kontakti, bet svarīgs ir rezultāts. Taču, kā esmu teikusi, šie cilvēki ir ļoti atšķirīgi, ļoti interesanti atšķirīgi. Ceru, ka nenotiks nekas slikts,» piebildusi Grībauskaite.

Komentējot Trampa izteikto aicinājumu NATO dalībvalstīm piešķirt aizsardzībai 4% sava iekšzemes kopprodukta, Lietuvas prezidente izteikusies, ka tas būs atkarīgs no drošības izaicinājumiem.

«Nākotne ir mūsu rokās,» viņa piebildusi.

Lietuva apņēmusies jau šogad palielināt aizsardzības finansējumu, lai tas sasniegtu NATO ieteikto līmeni - 2% IKP, bet nesen izrādījies, ka aizsardzības budžetu jau šogad var nākties palielināt vēl par 18 miljoniem eiro, jo pavasarī uzlabotas Lietuvas IKP pieauguma prognozes, līdz ar to pašreizējais finansējums formāli vairs nesasniegtu 2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu