Ukraina pēc SVF spiediena paplašina pretkorupcijas tiesas pilnvaras

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas parlaments ceturtdien nolēma paplašināt jaunizveidotās pretkorupcijas tiesas pilnvaras, lai izpildītu Starptautiskā valūtas fonda (SVF) nosacījumu finanšu palīdzības atjaunošanai.

Parlamenta pieņemtais lēmums paredz paplašināt jūnijā izveidotās tiesas jurisdikciju, lai tā izskatītu visas korupcijas lietas, tostarp tās, kas tika ierosinātas pirms šīs tiesas izveidošanas.

SVF 2015.gadā apstiprināja 17,5 miljardu ASV dolāru lielas palīdzības piešķiršanu Ukrainai tās reformu atbalstīšanai. Šīs palīdzības maksājumi tomēr tika apturēti, jo Ukraina vilcinājās īstenot SVF noteiktos reformu pasākumus, tai skaitā pretkorupcijas tiesas izveidošanu.

Pēc pretkorupcijas tiesas izveidošanas Ukraina cerēja saņemt 1,9 miljardu dolāru lielu palīdzības maksājumu, bet SVF, atbildot uz kreditoru bažām, aicināja paplašināt šīs tiesas pilnvaras.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko nespēja izskaust korupciju ir izraisījusi augošu sašutumu sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu