«Johnson & Johnson» jāmaksā $4,7 miljardu kompensācija vēža pacientēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

ASV tiesas zvērinātie lēmuši, ka uzņēmumam «Johnson & Johnson» jāmaksā 4,7 miljardus dolāru (četri miljardi eiro) liela kompensācija 22 sievietēm, kuras tiesā apgalvoja, ka no kompānijas ražoto talka produktu lietošanas viņām izveidojies olnīcu vēzis, ziņo raidorganizācija BBC.

«Johnson & Johnson» paziņoja, ka grasās lēmumu pārsūdzēt.

Misūri štata tiesā sievietes sacīja, ka esot desmitiem gadu garumā lietojušas «Johnson & Johnson» ķermeņa pūderi un citus produktus, kuru sastāvā ir talks. Tas novedis pie olnīcu vēža attīstīšanās.

Sieviešu advokāts norādīja, ka uzņēmums jau kopš 70.gadiem esot zinājis, ka tā izmantotajam talka pulverim ir bīstami azbesta piejaukumi, taču nebrīdināja par to klientus.

«Johnson & Johnson» uzstāj, ka tā produktos nekad nav bijuši azbesta piejaukumi un ka tā ražotie higiēnas produkti neizraisa vēzi, atsaucoties uz vairākiem pētījumiem.

Pašlaik pret «Johnson & Johnson» ierosinātas apmēram 9000 lietas par talka pūderi, kas ir viens no zīmola populārākajiem un vislabāk pazīstamajiem produktiem.

2017.gadā zvērinātie Kalifornijas tiesā lēma, ka «Johnson & Johnson» jāmaksā 417 miljoni dolāru (357 miljoni eiro) sievietei, kura apgalvoja, ka viņai no zīmola produktu lietošanas izveidojies olnīcu vēzis.

Pārsūdzot spriedumus, kompensāciju apjoms parasti samazinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu