Maskava Grieķijas vēstniekam izsaka protestu par «pretkrieviskām» darbībām (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien izsaukusi Grieķijas vēstnieku Andreju Friganu, lai izteiktu «stingru protestu» pret divu krievu diplomātu izraidīšanu un liegumu diviem citiem iebraukt valstī.

Grieķijas "pretkrieviskajā lēmumā", kas laikā sakritis ar NATO samita atklāšanu", Maskava apsūdzējusi ASV.

Grieķija trešdien paziņoja, ka «īstenos nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savas nacionālās intereses», tādējādi reaģējot uz Krievijas amatpersonu iejaukšanos Atēnu konfliktā ar Maķedoniju par šīs valsts nosaukumu.

Tikmēr grieķu mediji ziņoja, ka Grieķija plāno izraidīt divus Krievijas diplomātus un aizliegt diviem Krievijas diplomātiem iebraukt valstī.

«Mēs šo rīcību uzskatām par pilnīgi nepamatotu,» norādījusi Krievijas Ārlietu ministrija, piebilstot, ka Grieķu puse savas apsūdzības nav apstiprinājusi ar nekādiem faktiem.

Maskava arī uzsvērusi, ka diplomātu izraidīšana ir «pretrunā ar mūsu abpusējo saišu raksturu un var tām nodarīt nopietnu kaitējumu».

Krievu diplomātu izraidīšana pagaidām nav oficiāli apstiprināta.

Pēc NATO samita Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņoja, ka Atēnas «pieprasa visām valstīm ievērot starptautiskās tiesības un mūsu nacionālo suverenitāti».

Viņš piebilda, ka gadījumos, ja notiek incidenti, kas ir pretrunā ar šīm prasībām, «mēs īstenojam nepieciešamos pasākumus».

Grieķijas sabiedriskās televīzijas kanāls «ERT1» ziņo, ka krievu diplomāti apsūdzēti par mēģinājumiem uzkūdīt protestus pret Atēnu un Skopjes vienošanos par jauno oficiālo Maķedonijas nosaukumu.

Reaģējot uz Grieķijas trešdienas paziņojumu, Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis jau tajā pašā dienā paziņoja, ka Maskava uz Atēnu rīcību reaģēs ar tādiem pašiem pretpasākumiem, «kā tas vienmēr notiek šādos gadījumos».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu