Itālija un Malta atsakās uzņemt kuģi ar 450 migrantiem (8)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alessio Tricani / AFP

Itālija un Malta abas atteikušās uzņem kuģi ar 450 nelegālajiem migrantiem, kas devās Itālijai piederošās Lampedūzas salas virzienā. Itālija ir pārvietojusi migrantus no zvejas kuģa uz Itālijas krasta apsardzes kuģi un Eiropas Savienības (ES) robežapsardzības pārvaldes «Frontex» kuģi, taču joprojām nav skaidrs, kurā ostā šie kuģi piestās.

Itālija atsakās uzņemt šos migrantus un uzskata, ka viņi jāved uz Maltu vai Lībiju. Tikai astoņiem migrantiem medicīnisku apsvērumu dēļ atļauts pamest kuģus un viņi nogādāti Lampedūzā.

Itālijas transporta ministrs Danilo Toninelli tviterī paziņoja, ka Maltai saskaņā ar jūras tiesībām bija pienākums izglābt šos migrantus, jo viņi piektdien atradušies Maltas meklēšanas un glābšanas zonā, kā arī nodrošināt šim kuģim drošu ostu.

Malta atbildēja, ka brīdī, ka Romas jūras glābšanas koordinācijas centrs to informēja par šo kuģi, tas jau atradās daudz tuvāk Lampedūzai, nekā Maltai.

Maltas Iekšlietu ministrija arī uzsvēra, ka uz kuģa esošie cilvēki paziņojuši par savu nodomu doties tālāk uz Lampedūzu.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, kurš vada jaunās populistu valdības kampaņu pret migrantu uzņemšanu, uzstāja, ka šim kuģim netiks atļauts piestāt nevienā Itālijas ostā.

«Šis kuģis nevar, nedrīkst ierasties,» tvītoja Salvīni.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu