Tūkstošiem cilvēku Edinburgā protestē pret Trampa vizīti (3)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NEIL HANNA / AFP

Tūkstošiem cilvēku sestdien sapulcējušies uz demonstrāciju Edinburgā, lai protestētu pret ASV prezidenta Donalda Trampa vizīti Lielbritānijā. Tramps, kurš ceturtdien ieradās valsts vizītē Lielbritānijā, nedēļas nogali pavada viņam piederošā golfa kūrortā Skotijā.

Policija iepriekš sestdien ziņoja, ka demonstrācijā piedalās aptuveni 3000 cilvēku, bet vēlāk to skaits pieaudzis līdz 10 000, vēsta ziņu aģentūra AP.

Edinburgā gaisā tika palaists arī «mazulis Tramps» - liels balons, kas izskatās pēc oranža mazuļa autiņbiksītēs ar ASV prezidenta vaibstiem. Šīs akcijas organizatori skaidroja, ka vēlējušies parādīt, ka Tramps ir «liels, dusmīgs mazulis ar trauslu ego un mazām rociņām».

«Viņš ir arī rasistisks demagogs, kurš ir bīstams sievietēm, imigrantiem un minoritātēm un nāvīgs drauds pasaules mieram un dzīvības nākotnei uz zemes,» norādīja protestētāji.

Edinburgā demonstrācija sākās pie Skotijas parlamenta ēkas un pēc tam virzījās cauri pilsētai.

Simtiem cilvēku protestēja arī pie golfa kūrorta, kurā apmeties Tramps.

Piektdienas vakarā pāri viesnīcai, kurā nedēļas nogali pavada Tramps, pārlidoja paraplāns ar vides aizsardzības organizācijas «Greenpeace» plakātu. Organizācija protestēja pret Trampa politiku vides un imigrācijas jautājumos.

Policija meklē paraplāna vadītāju, jo pārkāpts aizliegums lidot virs viesnīcas.

«Greenpeace» apgalvoja, ka informējusi policiju desmit minūtes pirms paraplāna akcijas.

Vizītes laikā Tramps ticies ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju un citām augsta ranga amatpersonām, kā arī karalieni Elizabeti II.

Londonā piektdien pret Trampa vizīti protestēja vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un gaisā tika palaists «mazulis Tramps». Galvaspilsētā protesti notiek arī šodien, tostarp demonstrācija Trampa atbalstam.

Pirmdien Trampam Helsinkos paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu